Класичний рецепт капучино складається з 1 частини еспресо та 3 частин молока. У чашку з об'ємом 150-180 мл спочатку наливають порцію еспресо, а решту місця заповнюють спіненим молоком. Піна має бути однорідна та еластична.
Як правильно робити капучіно бариста?
Для приготування капучино бариста використовують ті ж компоненти, що і для латте. Основою бадьорого напою виступають 1 порція міцного еспресо і 2 порції спіненого молока. Серед особливостей італійської кави виділяють характерну фортецю та велику кількість піни.
Як зробити капучіно як у кав'ярні?
Класичний капучино у кавомашині Чашку для еспресо заздалегідь прогрівають. У пітчер додають молоко, а потім за допомогою паронагрівача збивають молоко – воно має закрутитися лійкою. Потім готовий еспресо акуратно вливається у молоко, а потім уже можна подавати каву у чашку.